Uporabniški pogovor:Janezdrilc

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Jump to navigation Jump to search

Uporabniški pogovor:Janezdrilc · Arhiv 2008–2018

Predloga {{naslov-mp}}[uredi]

Zdravo, šele zdaj sem videl tvoje sporočilo na moji pogovorni strani izpred par mesecev (MediaWiki mi ni poslal maila, da imam novo sporočilo). Predlogo {{naslov-mp}} sem pred časom ustvaril zato, ker sem jo dodal besedilom, ki sem jih pregledal in pri katerih sem pregledal metapodatke. Najpomembnejša sprememba je bila uvedba parametra izdano (ki je bil prej združen v vir) in odstranitev parametra spisano, ki zaradi samodejnega vodenja zgodovine (po mojem mnenju) nima smisla. Ideja je bila, da čim več besedil preselimo na predlogo naslov-mp, ker to pomeni, da ročno pregledamo in po potrebi označimo metapodatke. Čez čas bi bilo predlogi seveda dobro združiti. --Domen (pogovor) 23:58, 13. januar 2017 (CET)

Samo hipotetično vprašam: Kakšna razlika bi bila recimo, če bi se kar v predlogo Naslov dodal parameter izdano, pa se potem doda samo en if, na primer, če {{{izdano}}} vsebuje {{mp}}, dodaj Kategorija:Naslovi z metapodatki? --Janezdrilc (pogovor) 12:48, 15. januar 2017 (CET)
To je v redu rešitev. Že samo prisotnost parametra izdano je dovolj za omenjeno kategorijo. --Domen (pogovor) 15:47, 16. januar 2017 (CET)

Prevodi na translatewiki.net[uredi]

Prosim, da prevodov na translatewiki.net ne prilagajaš slovenskim Wikiprojektom. Translatewiki.net je namenjen prevodom programju MediaWiki, ki ga lahko uporablja kdor koli, zato se naj prevodi čim bolj držijo izvirnika. Sporočila na posameznem wikiju lahko spremeniš z urejanjem npr. MediaWiki:Recentchanges-legend-heading, barve pa se rešujejo s CSS posamezne kože. --Domen (pogovor) 15:21, 30. januar 2017 (CET)

Hvala za opozorilo. Nisem imel sploh pred očmi, da prevodi veljajo nasplošno, ne samo za slovenske wikije. Vidim, da si že popravil. Precej me še nese pri razumevanju sistema prevajanja (manjko tehničnega znanja). Tale prevod MediaWiki:Wikibase-rc-wikibase-edit-title/sl se mi še vseeno zdi čuden, zato se mi je zdelo bolje kar ročno popraviti. Ali res ne gre kako bolj elegantno urediti to sklanjanje? --Janezdrilc (pogovor) 15:59, 30. januar 2017 (CET)
Ja, to sklanjanje ni v redu. Problem je v tem, da sta v neki datoteki PHP (se mi zdi) k mestniku in orodniku že iz praveka dodana predloga, kar onemogoča normalno uporabo {{GRAMMAR:}}. Bom raziskal, kje je to in kdo lahko spremeni. --Domen (pogovor) 02:05, 2. februar 2017 (CET)

Na današnji dan[uredi]

Janez, ne znam si razložiti, kako da se mi na domačem stroju začetna stran na Wikiviru vedno odpre z imeni umrlih in rojenih na aktualni datum, na službenem stroju pa za nekaj dni nazaj, tudi potem ko stran osvežim. --Hladnikm (pogovor) 16:30, 20. november 2017 (CET)

To pomeni, da ti tudi Glavno stran Wikipedije osvežuje različno? Tudi jaz si ne znam razložit. Smatram, da na obeh računalnikih uporabljaš enak operacijski sistem (Windows) in enak brskalnik (Chrome, Firefox, Edge?). Mogoče je stvar v piškotkih, ki so lahko v nastavitvah določeni za različno dolgo hrambo. To je dobro, če tam preveriš. Lahko pa poskusiš kar pobrisati vse piškotke (v Chromu se to naredi pri brisanju zgodovine, pri čemer za brisanje ni treba označiti tudi obrazcev za izpolnjevanje – to so vnosi v urejevalska polja). --Janezdrilc (pogovor) 18:12, 20. november 2017 (CET)

Slovenistične brucke[uredi]

Janez, brucke iz predavalnice številka 2 na FF UL se ti iskreno zahvaljujejo za dosedanje delo in se priporočajo. V njihovem imenu --Mhladnik (pogovor) 07:50, 12. oktober 2018 (CEST)

Počaščen. Hvala za posredovanje :) --Janezdrilc (pogovor) 17:22, 12. oktober 2018 (CEST)

Deljaji[uredi]

Janez, bi se dalo napisati bot, ki bi odpravljal deljaje, spregledane v tekstih, npr. Kranj¬skem? --Hladnikm (pogovor) 20:07, 29. november 2018 (CET)

Sporti, mogoče bi ti to bolje vedel (in izvêdel). --Janezdrilc (pogovor) 20:14, 29. november 2018 (CET)
Lahko bi, samo kot vidim [1] je večinoma uporabljen navaden pomišljaj -, ne ¬. Sicer pa bi bilo treba narediti seznam zamenjav (npr. "¬"=>""), pri tem pa je treba paziti, da ta ne zajema neželenih zamenjav. --Sporti (pogovor) 08:34, 30. november 2018 (CET)
Hladnikm, deljaji kolikor vidim so prisotni samo v neurejenih člankih, ki so samo kopirani-prilepljeni iz pdf-jev. Ne vem, če bi imelo kakšen smisel odstranjevati deljaje, saj bi toliko drugih znakov in napak še ostajalo v besedilih. --Janezdrilc (pogovor) 23:26, 19. december 2018 (CET)

Marija Vera[uredi]

[[Kategorija:Rojeni Napaka: neveljaven čas]][[Kategorija:Rojeni leta Napaka: neveljaven čas]] -- tegale v geslu o Mariji Veri na Wikiviru ne znam popraviti, --Hladnikm (pogovor) 17:52, 9. december 2018 (CET)

V Wikipodatkih je bil dvojni datum rojstva. V takih primerih predloga javi napako črpanja podatkov iz Wikipodatkov. Ta stvar je še v delu zaenkrat. --Janezdrilc (pogovor) 00:12, 12. december 2018 (CET)

Črtomir Šinkovec[uredi]

S Simono sva se pred časom dogovarjala, da za prvo silo naloži vse dedove pesniške zbirke kot samostojne dokumente s pesmimi kot poglavji. Saj vem, da je to bližnjica, ampak ne bi rad ustavil njenega prizadevanja. Na kako samodejno razbitje zbirke na posamezne pesmi pa najbrž ni računati, kajne. --Hladnikm (pogovor) 21:16, 19. december 2018 (CET)

A, zdaj razumem, to je tisti IP uporabnik, ki sem mu včeraj pisal. Ja, naj potem kar naloži. Za samodejno pa – dobra ideja – nisem niti pomislil na kaj takega. Bom vprašal našega operaterja bota. --Janezdrilc (pogovor) 23:20, 19. december 2018 (CET)