Wikivir:Pod lipo

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Skoči na: navigacija, iskanje
Pod lipo
Dobrodošli pod lipo!
Arhivske strani
2006–2010
2011–2016
Sorodni projekti:     Wikipedija    Wikinavedek    Wikiknjige    Wikislovar    Wikiverza


POMOČ![uredi]

Ker sem nov na tej strani rabim malo pomoči :D
Zato je vsak dobrodošel, malo osvežujem strani ki so že zastarele.
Hvala vsem ki, mi bodo pomagali.

Urejevalec2

Dobrodošel, seveda. Če bo kaj konkretnega, kar sporoči, kje so težave. Spotoma, podpišeš se s klikom na gumb s svinčnikom. --Janezdrilc (pogovor) 16:38, 7. maj 2016 (UTC)

Anketa o sistemskem času[uredi]

Na Wikiviru je sistemski čas (to je čas, kakršen se samodejno beleži v zadnjih spremembah, v zgodovini strani ali pri podpisu v pogovoru) nastavljen na UTC, ki je za razliko od slovenskega lokalnega časa za dve uri pomaknjen nazaj. UTC trenutno uporabljajo vsi slovenski wikiprojekti razen Wikipedije, ki je to uredila že kar nekaj let nazaj. Ker se mi je zdelo dobro, da bi se ure med našimi projekti poenotile (včasih zna biti malenkost nadležno uporabljati nerealno uro), mi je en uporabnik svetoval, da bi bilo potrebno za spremembo vsaj na enem wikiprojektu (glede na to, da na ostalih manjših nimamo živih skupnosti) dobiti konsenz skupnosti. Tako na tem mestu odpiram anketo o tem vprašanju, in sicer, ali se uporabniki strinjate, da se sistemski čas, ki je trenutno v uporabi na tem projektu, nastavi na slovenski lokalni čas in se tako poenoti z Wikipedijo.

Svoje mnenje lahko podate tu spodaj, tako da napišete * {{Za}}, --~~~~ ali * {{Proti}}, --~~~~. Seveda lahko zraven podate tudi svoj komentar. --Janezdrilc (pogovor) 10:20, 10. julij 2016 (UTC)

Poenotenje sistemskega časa je potekalo v Fabrikantu pod zadevo T142701 in je bilo zaključeno 19. avgusta. Vseh šest slovenskih projektov ima sedaj po osnovnih nastavitvah sistemski čas oziroma časovni pas nastavljen na Evropa/Ljubljana (UTC+2). Dejansko je poleg Wikipedije ta čas že od samega odprtja uporabljala tudi Wikiverza. Poenotenje pa pomeni tudi, da so znotraj posameznega projekta Zadnje spremembe, zgodovine strani, uporabnikovi prispevki, dnevniki, čarobne besede kot naprimer {{LOCALTIME}} in pa podpis s časom vsi nastavljeni na Evropa/Ljubljana.

Kljub vsemu se je pojavila druga težava, in sicer, da se v uporabnikovih nastavitvah v rubriki Časovni odmik, kjer je možno ročno spreminjanje časovnega pasu, ob kakršnem koli spreminjanju le-tega ne da nastavit nazaj na začetne nastavitve, ki bi samodejno prikazovale UTC+2, pač pa se pojavi UTC. To pomeni, da se lahko nekaterim uporabnikom, ki so si kdaj spreminjali časovne nastavitve, pa te naposled niso ročno nastavili na možnost Uporabi privzeti čas (Evropa/Ljubljana), še vedno pojavlja sistemski čas UTC. Ta pomankljivost se sedaj ločeno rešuje pod zadevo T143713. V bistvu ne zadeva samo slovenske projekte, ampak pravzaprav vse, ki uporabljajo katerega od drugih časovnih pasov kot UTC, kar verjetno pomeni večino Wikipedij.

Obenem se zahvaljujem vsem, ki ste glasovali, saj brez podpore skupnosti stvar gotovo ne bi šla čez. K sreči sta za Wikiknjige in Wikislovar zadostovali le obvestili pod tamkajšnjima lipama. --Janezdrilc (pogovor) 00:40, 24. avgust 2016 (CEST)