Wikivir:Administratorji

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Jump to navigation Jump to search
Wikisource admin.svg
Administratorji
Prošnje za administratorsko pomoč        Prošnje za administratorstvo        Končane prošnje za administratorstvo        Prošnje za delovanje botov
Bližnjica:
s:ad

Administratorji so uporabniki Wikivira, ki imajo pravice sistemskega operaterja. Vsakdo, ki že nekaj časa dejavno prispeva k slovenski Wikiviru in ga v splošnem vsi poznajo kot skrbnega člana občestva, lahko dobi te pravice. Pridobivanje administratorskih pravic naj po besedah Jimmyja Walesa ne bi bila velika stvar.

Administratorji nimajo posebne moči in so enaki drugim, razen glede dodatne urejevalske odgovornosti. Njihovo mnenje nikakor ni vredno več od mnenja drugih uporabnikov. Imajo možnost brisanja člankov iz podatkovne baze (vendar brisane različice v njej ostanejo za trajno in jih administratorji lahko obnovijo), blokiranja posameznih uporabnikov ter enostavnejše vračanje vandaliziranih člankov. Posamezne članke lahko tudi zaščitijo pred urejanjem.

Birokrati pa imajo še dodatno možnost promoviranja uporabnika v administratorja in birokrata (ne pa tudi odvzema položaja) in pravico označevanja botov (Special:Makebot).

Seznam administratorjev[uredi]

  1. Smihael (pogovorprispevkiblokiranjazaščitebrisanjaprestavljanja) (preveri), birokrat, 14. marec 2009
  2. Janezdrilc (pogovorprispevkiblokiranjazaščitebrisanjaprestavljanja) (preveri), 8. februar 2008
  3. Hladnikm (pogovorprispevkiblokiranjazaščitebrisanjaprestavljanja) (preveri), 24. september 2008
  4. Romanm (pogovorprispevkiblokiranjazaščitebrisanjaprestavljanja) (preveri), 19. februar 2009
  5. MZaplotnik (pogovorprispevkiblokiranjazaščitebrisanjaprestavljanja) (preveri), 13. januar 2012

Nekdanji[uredi]

  1. Wailer (pogovorprispevkiblokiranjazaščitebrisanjaprestavljanja) (preveri), birokrat, 21. november 2006 - 25. avgust 2014

Glej tudi[uredi]