Uporabniški pogovor:Katja Koprivsek

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Pojdi na navigacijo Pojdi na iskanje

Pozdravljen/a na Wikiviru!

Z veseljem bomo sprejeli tvoje vnose. Pri urejanju vendarle bodi pozoren/a na slog in na avtorske pravice. Prosim te tudi, da upoštevaš pravila (povzetek sem ti prilepil spodaj).


Ker najverjetneje sodeluješ na katerem izmed Wikiprojektov (Wikivir:Slovenska leposlovna klasika ali Wikivir:Zbirka slovenskih mladinskih leposlovnih besedil), zastavi vprašanje na pripadajoči pogovorni strani, sicer pa se za pomoč obrni kar name.

Želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu.

Dovoljenje - javna last[uredi]

V glavo besedil (ko urejaš besedila, je glava na vrhu članka med dvema zavitima oklepajema) moraš dodati parameter |licenca=javna last . Zapis mora biti natančno takšen, zato je najbolje, da ga vstaviš s copy/paste. Pri Zimskem večeru sem to dodal že sam, za zgled. Če se ti kje zatakne, pa vprašaj. Lp, Matjaž Zaplotnik (prispevki) 08:47, 5. april 2011 (UTC)

Najlepša hvala! Lp, Katja
Klical me je Ilja Popit, ki je hud, ker je objavljena njegova redakcija Kračmanovih pravljic brez njegovega (ali založbinega) dovoljenja. Predlagam, da poiščeta prve objave pravljic v Novicah in drugod (nekaj od tega je v dLibu, drugo po knjižnicah) in besedila vrneta v izvirno jezikovno obliko, z akcenti vred, razporedita pa jih po abecedi. -- Druga možnost je pridobitev dovoljenja od redaktorja in založbe, ki ji je verjetno prodal avtorske pravice. --Hladnikm 06:00, 14. julij 2011 (UTC)

Midve sva njega klicali na telefon v ponedeljek, 11. 7. 2011, in nama je rekel, da naj objaviva le njegovo ime poleg, da se bo videlo, da je on le spremenil obliko jezika (iz narečja v knjižni jezik). Rekel nama je, da bo to dovolj. Lp, Katja