Uporabniški pogovor:Stebunik

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Jump to navigation Jump to search

Pozdrav[uredi]

Pozdravljen in dobrodošel tudi na Wikiviru. Me veseli, da se tvoji prevodi malo po malo množijo. Če želiš, lahko tudi svoje pesmi objaviš tu, predvsem tiste, ki jih že imaš objavljene na svoji uporabniški strani na Wikipediji. Tako bo tvoja kategorija vse bolj zaokrožena. Za kakršnokoli pomoč sem seveda na voljo. Na svetega Hieronima dan, --Janezdrilc (pogovor) 08:10, 30. september 2015 (UTC)

V wikipedijskem članku Domicijan Koroški se nahaja legenda v latinščini in v prevodu. Če je prevod tvoj, predlagam, da ga shraniš tudi tu, da ima potem Wikivir shranjeno vse, kar slovenske wiki strani premorejo izvirnih besedil. V tamkajšnjem članku lahko magari ostane, saj gre za relativno kratko besedilo. --Janezdrilc (pogovor) 19:03, 30. september 2015 (UTC)

Glede Domicijana moram preverit - mislim, da sem v slovenščino prevajal sam. Kar se a tiče pesmi, bi pa res rabil pomoč, kako naj jih spravim v Wikivir. Hvala in pozdrav. Ne vem, kje je podpis - zato se podpišem kar preprosto: Stebunik, pogovor, 30. septembra 2015.

Inter cunctas[uredi]

Besedilo Inter cunctas se začne z "Denzinger (Latine) 1116. Papa Martinus V..." in konča z "[http://catho.org/9.php?d=bxz#bxa] Denzinger (latin)..." To je v bistvu vir, zato naj bo naveden samo pri viru v glavi članka. Če je še kaj podobnega, naj bo navedeno v opombah pravtako v glavi. V samem besedilu naj ne bi bilo "obstranskih" pojasnil. --Janezdrilc (pogovor) 10:28, 6. oktober 2015 (UTC)

Napravi, kot se Ti zdi prav, da ne bo nove napake.--Stebunik (pogovor) 15:59, 7. oktober 2015 (UTC)

Papež Pavel II.[uredi]

Članek Papež Pavel II. je trenutno še prazen. Ga nameravaš še kaj razširjati ali dodati kakšno njegovo delo? --Janezdrilc (pogovor) 20:34, 23. januar 2016 (UTC)

Ne verjamem, da bom kaj prispeval; toliko papežev je še neobdelanih, poleg tega pa želim urediti še nekaj bul, pa tudi koncii še niso končani. Če imaš možnost - mislim, da je pri modernih več virov kot za stare - kar napravi. --Stebunik (pogovor) 23:04, 23. januar 2016 (UTC)

Papež Pij X.[uredi]

Trenutni članek Papež Pij X. ima neustrezen naslov, saj je naslov pesmi Splošna žalost zaradi smrti Pija X. Drugo pesem v istem članku pa je treba shraniti v samostojen članek, torej Obzidje. --Janezdrilc (pogovor) 12:51, 17. februar 2018 (CET)

Tu je drugače kot v navadni Wikipediji. Po svojih močeh sem napravil. Prosim, če boš tako prijazen, da napraviš kot bi bilo prav in postaviš tja, kamor spada. Vprašal bi tudi, ali je Papež Pij X. še med predlogi za izbrani članek, sem nekaj urejeval. Hvala. --Stebunik (pogovor) 21:43, 18. februar 2018 (UTC)

Ustvaril Splošna žalost zaradi smrti Pija X. in Obzidje. V prvi pesmi je nejasen vir Opac.sbn.it, ki ne pripelje na izvirno pesem. Od druge pesmi pa je prevedena samo prva kitica, kar se mi ne zdi preveč smiselno glede na precejšen obseg izvirnika. Dobro bi bilo, če prevod dokončaš. --Janezdrilc (pogovor) 21:21, 19. februar 2018 (CET)

Imaš vame preveliko zaupanje, tudi tisto kitico sem komaj "sklanfal". Omeni komu, ki mu je francoščina bolj domača, meni je žal kot "španska vas". Hvala za trud. Kar se tiče mojih pesmi, bi Te prosil, da jih kar preneseš, zame je to zaenkrat pretrd oreh. V Wikipediji se malo že znajdem, v njenih hčerkah pa bolj malo. Tudi znaka za podpis tukaj ne najdem, zato kar tako, da vnesem besedilo v ime drugega uporabnika: Stebunik (pogovor) 20:27, 21. februar 2018 (CET)

Avtorjeva stran[uredi]

Veš kaj sem razmišljal. A bi ti bil za, da ti ustvarim avtorjevo stran na Wikiviru – to se pravi pod imenom Janez Jelen, in napravim seznam vseh objavljenih del, ki si jih prispeval? --Janezdrilc (pogovor) 21:00, 9. april 2018 (CEST)