Arena

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Jump to navigation Jump to search
Arena
Tomaž Šalamun
Dovoljenje: Green copyright.svg To delo je objavljeno s pisnim dovoljenjem avtorja, pod pogoji licence CreativeCommons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 3.0.
Izvozi v formatu: EPUB silk icon.svg epub      Mobi icon.svg mobi      Pdf by mimooh.svg pdf      Farm-Fresh file extension rtf.png rtf      Text-txt.svg txt


<poem> Gre en gospod in pade v televizijo in jo preplava po strani in čepi pri nogah televizije kot komarac. Račun za avto je dvakrat večji kot smo pričakovali in bomo plačali mehaniku polovico in drugo v poljubčkih. Denar so poljubčki v freezerju in da ga odmrzneš od poljubčkov je dolg proces. Tako je en poljubček sto denarjev. En poljubček, sto avtov, in jih prodamo in pošljemo na devizni račun v Ravnikarjevo banko, da šprica ven kot zrak in vsak mlad pesnik, ki ješ sladoled pred maxi marketom, poslušaj ta potoček, pij ga, pojdi domov. Piši, riši, ljubi svojo ženo. In ljudje v Skupščini, v ribezovem soku je pomešan ta potoček in že so sprejeti najbolj modri zakoni na svetu in Slovenija je vrh sveta. Vidiš Maruška kaj naredijo poljubčki? Skrbi naredijo gube. In miličniki dobijo nove modre uniforme iz lepega blaga, ki diha in rečejo: hej, tovariš, ste videli kakega roparja? Ampak ni več roparjev, ker so pojedli poljubčke in se gugajo na stolu in poslušajo pravljice. Ampak miličniki zaradi tega niso žalostni, ampak veseli. Partija dobi mladiče od poljubčkov, mladiči hodijo po Ljubljani in ližejo roke ljudstvi in ljudstvo jih boža in je veselo in se sprehaja po ulicah in je v Ljubljani promenada in praznik. Maruška, v Ljubljani je promenada in praznik! Let`s fly home!