Škarifič je odpeljal deklico

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Jump to navigation Jump to search
Blagonič Škarifič je odpeljal deklico
V somraku kraljestva palčkov in škartov
Monika Kropej
Maja hodi okoli Škarifič
Dovoljenje: Edit-delete-not encyclopedic.svg Dovoljenje, pod katerim je delo objavljeno, ni navedeno. Prosimo, da izmed obstoječih dovoljenj izberete ustrezno.
Izvozi v formatu: EPUB silk icon.svg epub      Mobi icon.svg mobi      Pdf by mimooh.svg pdf      Farm-Fresh file extension rtf.png rtf      Text-txt.svg txt


"VEŠ KAJ, PO ZDRAVAMARIJI ZVEČER SE NE SMELO VEN HODITI ZATO, KER JE PRIŠEL ŠKARIFIČ," SO GOVORILI, JAZ GA NISEM VIDELA, AMPAK PO ZDRAVAMARJJJ SE NI SMELO ITI NIKAMOR. ŠKARIFIČ JE UGRABLJAL DEKLICE. HE, NISMO SMELI ITI VEN NIKAMOR SAMI. SMO MORALI BITI - KO SE JE ZAČELO MRAČITI. PROTI VEČERU, KO JE ŠLO SONCE ZA GORO " SMO MORALI BITI V HIŠI, DRUGAČE BI NAS ŠKARIFIČ ODPELJAL. POTEM SO GOVORILI:

"HE, ŠE ONO DRUGO DEKLICO JE ENKRAT ODPELJAL ŠKARIFIČ IN TAM, KJER JO JE POVLEKEL, JE BILA VSA TRAVA POTLAČENA IN KO JE UMRLA, JO JE SPUSTIL. JE IMELA TAKE DEBELE SOLZE V OČEH, AMPAK JE BILA MRTVA! " TAKO NISMO SMELI SAMI HODITI, KER SMO HODILI VČASIH NA JAGODICE, ALI NA TISTE DRUGE, ROBIDNICE SE IMENUJEJO. AMPAK NISMO SMELI SAMI HODITI, SMO MORALI ITI VEDNO Z DRUGIMI LJUDMI, MOGOČE Z DRUGIMI DEKLETI ALI FANTI. KO NAS JE BILO VEČ, NI BILO NIČ, AMPAK NISMO SMELI ITI SAMI, TO JE BILO.