Zbrani spisi Janeza Trdine

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Pojdi na navigacijo Pojdi na iskanje
Zbrani spisi Janeza Trdine
Izdano: 1903
Viri: Slovan, letnik 1, številka 8; dLib
Dovoljenje: To delo je v Sloveniji v javni domeni, ker so avtorske pravice na njem potekle.
Po Zakonu o avtorski in sorodnih pravicah (59. člen) trajajo avtorske pravice še 70 let po avtorjevi smrti.
Za anonimna in psevdonimna dela (kadar ni mogoče nedvoumno ugotoviti avtorja) trajajo 70 let po zakoniti objavi dela (61. člen).

Delo ni nujno v javni domeni tudi v ZDA. Za dela, objavljena pred letom 1978, se v ZDA upošteva rok preteka avtorskih pravic 31. december 95. leta od datuma stvaritve dela, za dela, objavljena leta 1978 ali pozneje, pa 31. december 70. leta po smrti zadnjega živečega avtorja.

Stopnja obdelave: To besedilo je v celoti pregledano, vendar se v njem še najdejo posamezne napake.
Izvozi v formatu: epub       mobi       pdf       rtf       txt

Velezaslužni založnik in izdajatelj slovenskih leposlovnih knjig, gosp. Lavoslav Schwentner v Ljubljani začne izdajati — še preden so izšli vsi zvezki zbranih spisov Janka Kersnika — zbrane spise profesorja Janeza Trdine, čegar klasične „bajke in povesti" v »Ljubljanskem Zvonu" so vzbujale svoj čas vseobčno pozornost in splošno priznanje. I. zvezek, ki izide že vkratkem, bo obsezal pisateljeve spomine s Hrvatskega. Ti spomini še niso bili objavljeni. Nato bodo sledile Trdinove izvirne, bujne domišljivosti bogate in hkratu na realne dogodke se nanašajoče, v najkrasnejšem slovenskem jeziku pisane bajke in povesti z Gorjancev. Ti »zbrani spisi" bodo nekaj čisto originalnega v našem slovstvu, zato se jih literarni krogi že danes iskreno vesele.