Wikivir:Splošno zanikanje odgovornosti

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Pojdi na navigacijo Pojdi na iskanje

Prosimo, da pozorno preberete to splošno zanikanje odgovornosti. V nadaljevanju se termin Wikivir (oz. projekt oz. mi) navezuje na avtorje prispevkov, uporabnike, sponzorje, oz. kogarkoli drugega kakorkoli povezanega s spletno stranjo Wikivir (vključno z Wikimedia Foundation).


WIKIVIR NE JAMČI ZA PRAVILNOST

Wikivir ne zagotavlja, da so podatki točni in da so besedila brez napak. Ta projekt je prosto dostopna spletna zbirka vsebine izvornih besedil, to je prostovoljno združenje posameznikov, ki gradijo zbirko besedil iz primarnega gradiva (torej prepisujejo knjige, članke iz revij, ipd.). Zato gradiva, ki ga najdete tukaj, morda niso pregledali strokovnjaki za specifično področje, kar bi bilo potrebno za zagotovitev natančnosti besedila. Poleg tega besedila prepišemo tako kot so; morebitne tipkarske napake, ki jih je avtor pustil v knjigi, namerno pustimo pri miru, da se ohrani integriteta dela.

To ne pomeni, da na Wikiviru ne boste našli mnogih koristnih in natančnih besedil. Ne moremo pa zagotoviti (na katerikoli način) pravilnost besedil, ki jih najdete tukaj. Zlasti medicinska ali pravna besedila, objavljena na Wikiviru, so lahko nepravilna ali zastarela (v nasprotju z današnjimi zakoni oz. splošnim prepričanjem). Predlagamo, da se obrnete na usposobljenega strokovnjaka za tovrstne informacije.

WIKIVIR NI ODGOVOREN ZA NAPAKE

Nihče od avtorjev in drugih oseb, ki prispevajo vsebine, sponzorjev, administratorjev, sistemskih upraviteljev ali drugih oseb, povezanih z spletno stranjo Wikivir ne odgovarja ali kako drugače jamči za objavo katerekoli nepravilne ali nezakonite vsebine ali za posledice vaše uporabe vsebine na teh spletnih straneh ali z njimi povezanih spletnih straneh.

Proti Wikiviru ne morete zahtevati nobene odškodnine za morebitne posledice zaradi omenjenih nepravilnosti. Nadalje, Wikivir ni odgovoren za vaše zamenjave, urejanja, spreminjanja ali odstranitve kakršnihkoli informacij na spletišču ali kateremkoli drugemu sorodnemu projektu.

RAZŠIRJANJE VSEBINE

Vsebino te spletni strani lahko uporabite v skladu s pogoji, ki jih določa navedba na vrhu posameznega besedila in splošnih pogojih, opisanih v Wikivir:Politika licenciranja. V večini primerov so besedila v javni lasti (zaradi starosti) ali pa so objavljena pod z GFDL- oz. Creative Commons-združljivo licenco.

Vsebino Wikivira lahko prosto, brez zadržkov razširjate naprej, prav tako kot počnemo mi, seveda ob navedbi vira in avtorja. Ni pa nobenega dogovora, pogodbe ali obveznosti med vami in Wikivirom (oz. katerokoli osebo v zvezi z Wikivirom). Kljub temu, da se trudimo zagotoviti točne informacije o avtorskih pravicah, ste odgovorni za preverjanje stanja avtorskih pravic kakršnegakoli dela, ki ga uporabljate ali širite ter nas o morebitnih napakah obvestiti na ustrezni strani.

WIKIVIR NE KRŠI LOKALNIH ZAKONOV

Prosimo zapomnite si, da vsebina ki jo tukaj vidite je lahko v nasprotju z zakoni področja, od koder vi to gledate. Wikivir ne podpira kršenje zakonov, ampak ker so te informacije shranjene na strežniku v Floridi v Združenih državah Amerike, je vzdrževana v skladju z zaščito zajamčeno vsem, navedeno v Prvem amandmaju [[:en:United States Constitution|Ustave Združenih Držav Amerike in pod načeli Deklaracije o človekovih pravicah Združenih Narodov. Zakoni Vaše države mogoče ne priznavajo tako široke zaščite svobodnega govora kot zakoni Združenih državah Amerike ali načeli Združenih Narodov, in kot tako, Wikivir ne more biti odgovoren za kršenje takih zakonov, če navedete povezave na to domeno ali uporabite informacije shranjene na teh straneh na kakršenkoli način.