Wikivir:Pogovorne strani

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Pojdi na navigacijo Pojdi na iskanje

Pogovorno stran vsebuje vsaka stran Wikivira. Namenjene so pogovoru med uporabniki. Prek njih lahko povprašamo za različne informacije o strani, ki jo urejamo. Če želiš na pogovorno stran posamezne strani, klikni na zavihek pogovor, ki je nameščen v orodni vrstici na vrhu strani. Nazaj na stran z besedilom lahko prideš s klikom na jeziček besedilo v isti orodni vrstici.

Za odgovor na komentar sogovornika pred svojim odgovorom dodaj dvopičje (:), ki bo besedilo zamaknilo za par znakov v desno. Za odgovor na odgovor napišite dvojno dvopičje (::). Ob koncu komentarja se je vljudno podpisati, kar lahko dosežete s klikom na ikono . Podpišete se lahko tudi ročno z uporabo --~~~~. Vse naj bi na koncu izgledalo nekako takole: :::: Hvala za to informacijo! --~~~~.

Če odpiraš novo temo, je priporočljivo, da jo navedeš kot novo poglavje z naslovom, saj to poveča preglednost Wikivira. Wikivir pa ima tudi možnost »dodajanja novega poglavja« na pogovornih straneh tako, da samo klikneš na zavihek +, po naložitvi strani v zato pripravljeno polje vpišeš naslov teme, v spodnje polje pa svoj komentar, pripombo ali vprašanje.

Zapomni si tudi, da se na pogovornih straneh tikamo!