Vile

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Jump to navigation Jump to search
Žark žene Vile
Visoko v gorah globoko v vodah
Monika Kropej
Vilenica
Dovoljenje: Edit-delete-not encyclopedic.svg Dovoljenje, pod katerim je delo objavljeno, ni navedeno. Prosimo, da izmed obstoječih dovoljenj izberete ustrezno.
Izvozi v formatu: EPUB silk icon.svg epub      Mobi icon.svg mobi      Pdf by mimooh.svg pdf      Farm-Fresh file extension rtf.png rtf      Text-txt.svg txt


V PREJŠNJIH ČASIH, DOKLER JE BILO ŠE DOSTI LOGOV, SO SE VILE RADE ZADRŽEVALE PRI NAS. VILE SO BILE LEPE POSTAVE, DEKLICE ZELO LEPEGA OBRAZA. IMELE SO DOLGE LASE IN SO BILE ZELO LEPO POČESANE. KLICALI SO JIH TUDI "DIVJE DEKLE". NAJRAJE SO SE ZADRŽEVALE V LOGIH, KJE NA KAKŠNEM SKRIVNEM MESTU POLEG VODE. ČLOVEKU NIKOLI NISO NIČ HUDEGA STORILE, SAMO DOBRO. TAKO SO NA PRIMER ORAČU, KI JE PRIŠEL ZARANA ORAT, PRINESLE KRAPCE ZA ZAJTRK. STARI MOŽJE ŠE DANES RADI PRAVIJO HLAPCEM: "ŽE ZJUTRAJ ZARANA NAKRMI KOBILE, DA BODO BOLJ ZGODAJ ŠLE ORAT, LAHKO, DA NAM ŠE DIVJE DEKLE KRAPCE PRINESEJO!" TISTIM ORAČEM, KI SO SE JEZILI NAD ŽIVINO, ALI JO Z BIČEM POKALI IN JO PSOVALI, TISTIM NISO NIKOLI PRINESLE ZAJTRKA, PA TUDI PRIKAZALE SE JIM NISO.

Krapec – jed iz valjanega testa, s skutnim ali drugačnim namazom