Vedomci te speljejo na napačno pot

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Jump to navigation Jump to search
Škratovo plačilo Vedomci te speljejo na napačno sled
V somraku kraljestva palčkov in škartov
Monika Kropej
O vedomcih
Dovoljenje: Edit-delete-not encyclopedic.svg Dovoljenje, pod katerim je delo objavljeno, ni navedeno. Prosimo, da izmed obstoječih dovoljenj izberete ustrezno.
Izvozi v formatu: EPUB silk icon.svg epub      Mobi icon.svg mobi      Pdf by mimooh.svg pdf      Farm-Fresh file extension rtf.png rtf      Text-txt.svg txt


AH VEDOMCI, SO TISTI, KI V GORAH ZAPELJUJEJO. SO KOT NEKE LUČKE, AMPAK SO TAKE LUČICE, DA, KO JIH SREČAŠ, TE ZAPELJEJO.

MOJA MATI JE POVEDALA, DA JE ŠLA ENKRAT PO SENO V GORO - TO JE BILO GOTOVO ZGODAJ V JUTRO, KDO VE, OB KATERI URI, TAKRAT NI BILO NITI URE DOMA! Ko SO SE ZBUDILI, SO VSTALI IN ŠLI. IN MAMA JE VEDNO PRIPOVEDOVALA, DA JI JE OBRNILO POT. JE POSKUSILA ITI V ENO SMER, JI JE OBRNILO POT, JE POSKUSILA ITI V DRUGO SMER, JI JE OBRNILO POT, JE MORALA SPET ITI V DRUGO SMER. VEDELA JE, DA GRE V NEVARNOST, AMPAK JO JE VEDNO TJA POTEGNILO. JE ZAMENJALA POT, DA BI ŠLA V DRUGO SMER, PA JO JE POTEGNILO TJA, KJER JE BIL PREPAD. TOREJ TISTO TE ZAPELJUJE. SO KOT NEKE LUČKE, VEDOMCI SO KOT NEKE LUČKE V TEMI, KI TE ZAPELJUJEJO. PREJ SO GOVORILI, DA SO JIH VELIKO VIDELI TAM NA LAZU, OB VODI, SO REKLI, DA SO JIH VIDELI. ZDAJ SE NE VIDI NIČESAR VEČ.

Laz - planina v Rezijanski dolini