Uporabniški pogovor:Polonamajdic

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Jump to navigation Jump to search

Pozdravljena,

pri pretipkanih delih popravi:

Pri delu Pisma iz Pariza imaš narobe označena poglavja (glej prva dva primera, kako sem ti jih popravila, ker mora biti avgustovski datum desno zgoraj). V besedilu so tudi na široko zapisane besede, to označimo kot razprto besedilo: v besedilu poglej primer: svetovne izložbe. Tako naredi še za ostale razprto zapisane besede.

Pri delu Spomini iz Pariza zamenjaj vse dolge pomišljaje z navadnimi (–).

Pri delu Absint dodaj vire, na dnu kategorije, znake za tropičje izbriši in jih zapiši sama (boš videla prva dva primera treh pik, kako sem ti popravila, ti pa tako nadaljuj).

Bodi pozorna: pri VSEH pretipkanih delih imaš narobe označeno pri straneh časopisov; namesto vezajev daj navadne pomišljaje (ne dolgih!). Isto velja za tropičje, kot sem ti omenila že zgoraj.

Dela Dimitrij Pavlovič in grda ženska nimaš pretipkanega do konca; manjka ti naslednja številka (na dnu številke ti piše: Dalje prihodnjič).

Pri delu Monarhistični upor v Parizu ti tudi manjkajo viri.

Pri delu Sirota v ječi tudi zamenjaj predolge pomišljaje z navadnimi pomišljaji. Pri straneh v časopisu zamenjaj vezaj z navadnim pomišljajem (isto velja za vsa tvoja pretipkana dela).

Pri delu Iz pariških zapiskov si po nepotrebnem označila poglavja – datumi desno zgoraj ne predstavljajo poglavij, ampak so samo zapisana na desni strani. Popravi tako, kot sem ti jaz popravila prva dva primera oz. datuma. Pri delu Kaplja v morju piše potočku odstrani znake za tropičje in tri pike zapiši sama (isto velja za vsa druga pretipkana dela).

Tudi delo V Pariz nisi pretipkala do konca. Zadnjo št. imaš 47, ampak v časopisu pod besedilom piše: Dalje prih. Dokončaj to besedilo, do koder se nadaljuje.

Pri delu Ataka imaš vse predolge pomišljaje, zamenjaj jih z navadnimi pomišljaji. Isto velja za delo Tempi passati in In vstali so divji psalmi.

Pri delu In vstali so divji psalmi nimaš prav oštevilčenih virov; začenja se ti s št. 78 in ne z 1. Popravi, kot imaš to storjeno pri drugih delih.