Uporabniški pogovor:Lanfra

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Jump to navigation Jump to search

Borovo gostüvanje[uredi]

Feri, torej, katerega obsežno delo mi je znano že iz Wikipedije! Seveda dobrodošel tudi tu. Besedilo gostüvanja bo pravtako vsekakor dobrodošlo, slike pa bo verjetno najbolje shranjevati v Zbirko, prilima pa se jih v Wikivir isto kot v Wikipedijo. --Janezdrilc 23:51, 16. februar 2008 (UTC)

Spomnil sem se, da bi lahko, če imaš kaj časa, napisal kakšen krajši članek o tem v Wikipediji - za začetek bi bilo dovolj. Prireditev je tako ali tako pomembna in tudi prepoznavna širom Slovenije. Koristili bi podatki vsaj glede Wikivira, da se omeni o besedilu, kdaj oziroma kako je nastalo in mogoče kratek povzetek. --Janezdrilc 20:13, 19. februar 2008 (UTC)

Urejeno! Borovo gostüvanje na Wikipediji Lp V katero kategorijo bi na Wikiviru spadal članek Borovo gostüvanje --Feri 23:06, 19. februar 2008 (UTC)

Saj se ni tako mudilo s pisanjem članka :) A vseeno hvala za trud. Malo sem popravil slog. Za kategorijo trenutno še ne vem, mislim pa, da bi bilo najbolje narediti kar novo kategorijo Slovenske ljudske šege in navade. Do sedaj praktično ni bilo potrebe po čem takem, ker vidim da niti osnovnih člankov o šegah nimamo, kot so pust ali jurjevanje. Joj, koliko imamo še dela... Trgatva je obilna, delavcev pa manjka, da je groza.

In še: ... ali sneja ali mladoženec - kaj to pomeni? Sklepam, da sta besedi za mladoporočenca, le da za moškega in žensko posebej? Sta to tipični prekmurski narečni besedi? --Janezdrilc 00:08, 20. februar 2008 (UTC)

mladožénec -nca m (ẹ) nar. ženin: mladoženec in družbani // mladoporočenec, novoporočenec: obdarovanje mladožencev

sneja - snáha -e ž (á) sinova žena v odnosu do njegovih staršev: s snaho se lepo razumejo; bodoča snaha - nisem pa siguren, če v tem kontekstu ni nevesta.

Mladoženec tudi v slovenščini obstaja, ime kategorije pa bi bilo dobro. Lp --Feri 00:34, 20. februar 2008 (UTC)

Zdravo,

od besedila o gostüvanju ne sodijo vse stvari v Wikivir. Opis sodi v Wikipedijo (kjer se že nahaja), seznam nastopajočih oseb lahko ostane, seznam gostüvanj v Prekmurju sodi pravtako v Wikipedijo, Borova gostüvanja v drugih krajih Prekmurja pa je tudi treba prestaviti, razen če je kaj izvirnega besedila. Tudi galerijo bi bilo bolje prestaviti, saj je članek nekako primernejši za predstavitiv običaja. Tu v Wikiviru bi res bil samo izviren tekst. Seveda pa lahko kakšna slika tudi ostane. --Janezdrilc 15:10, 23. februar 2008 (UTC)

Vaš uporabniški račun bo preimenovan[uredi]

08:15, 20. marec 2015 (UTC)