Slovo (Anica Černej)

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
(Preusmerjeno s strani Slovo (Anica Černejeva))
Jump to navigation Jump to search
Nerazumevanje Slovo
Anica Černej
Vprašanje (Anica Černejeva)
Spisano: Pretipkala iz Moje poti 1975, Klara Omovšek.
Izdano: V Ljubljani: Partizanska knjiga
Dovoljenje: Green copyright.svg To delo je objavljeno s pisnim dovoljenjem avtorja, pod pogoji licence CreativeCommons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 3.0.
Izvozi v formatu: EPUB silk icon.svg epub      Mobi icon.svg mobi      Pdf by mimooh.svg pdf      Farm-Fresh file extension rtf.png rtf      Text-txt.svg txt


<poem>

Čudno je bilo tisto slovo: dajala sva ga časom, ki jih nič več ne bo, kakor bi človek pozabljal svojo pomlad brez žalostne misli v srcu, brez želje, brez nad. Saj sva bila že davno v tistih dneh, ko je beseda le še beseda, ko je ni v srcu in ne v očeh. Tako, se mi zdi, sva ugašala kot zvezda v poletni dan, tako je vse izzvenelo kot v mraku pesem poljan. Nisi pač vedel, kako se muči moje srce, ki ničesar več dati ne more in ničesar prositi ne sme. Zato si šel brezobzirno svoje vesele poti, o, jaz sem že davno slutila želje teh tvojih poti. Saj sem čutila v tebi klic daljnih in tujih sil — in sem s tabo hodila le še kot ptica brez kril. Segla sem v tvojo dlan kot brez srca — Bil si mi le še neznan utrip širokega sveta. Nič več in nič manj — samo utrip sveta. V njem je bil konec belih sanj in tihe vere srca.