Pogovor:Mimi Malenšek

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Pojdi na navigacijo Pojdi na iskanje

From: Hladnik, Miran
Sent: tor 2.2.2010 8:15
To: dasa.pokorn@nuk.uni-lj.si
Subject: Malenškova
 
Draga Daša, saj sem napovedal, da bom takole pošto pisal najprej kar tebi. Mimi Malenšek mi je nedavno dala dovoljenje za digitalizacijo in spletno postavitev naslednjih svojih del, večinoma romanov:

Bratstvo, 1957
Tecumseh, 1959
Zlati roj, 1988
Balada o starem mlinu, 1969
Podlesnice, 1967
Senca na domačiji, 1956

Ali bi bil dLib pripravljen te knjige digitalizirati, tako kot smo se zmenili za vse drugo leposlovno gradivo doslej? Če da, pošljem kopijo njenega pisma z dovoljenjem. Lepo te pozdravljam, miran

===

Pismo Mimi Malenšek z dovoljenje za objavo romanovMiran Hladnik
Sr. Dobrava 3e
4245 Kropa

Mimi Malenšek
Privoz 7
1000 Ljubljana

Spoštovana gospa pisateljica,

zelo sem se razveselil vašega odgovora in sklepa, da dovolite pretipkati oziroma preskenirati poleg tistih vaših zgodnjih del, ki so bila objavljena samo kot podlistki, kar šest knjig. Te dni bom prijavil nadaljevanje projekta digitalizacije slovenske književnosti in upam, da bo delo za vaš opus na spletu lahko steklo že spomladi. Žal slovenska bibliografija za čas pred 1989 nima izčrpnega popisa člankov in podlistkov in se je zato marsikaj izmuznilo literarnozgodovinskim popisovalcem. V Digitalni knjižnici Slovenije zdaj počasi prihajajo na dan. Potrudili se bomo in našli tudi vaše prispevke v TT-ju (Tedenski tribuni) in Obzorniku in s svežim seznamom dopolnili vašo bibliogafijo na Wikipediji. Prav danes mi piše češka študentka, da je prevedla geslo o vas in ga postavila na češko Wikipedijo; od prej pa je že tam članek v poljščini.

Pošiljam vam iztis gesla o vas v Wikipediji, ki je nastal verjetno v okviru seminarja o mladinski književnosti kolegice Milene Blažić, dopolnjevalo pa ga je, kot lahko razbrerem iz njegove zgodovine, deset ljudi. Če mi pošljete najnujnejše korekture, pa jih vnesem vanj.

Lepo vas pozdravljam,

Na Srednji Dobravi, 14. januarja 2010

Začnite razpravo o temi Mimi Malenšek

Začnite razpravo