Ogledalo*

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Jump to navigation Jump to search
Ogledalo
Svetlana Makarovič
Jaz sem jež
Spisano: Uredila Tajana Novinić
Dovoljenje: Green copyright.svg To delo je objavljeno s pisnim dovoljenjem avtorja, pod pogoji licence CreativeCommons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 3.0.
Izvozi v formatu: EPUB silk icon.svg epub      Mobi icon.svg mobi      Pdf by mimooh.svg pdf      Farm-Fresh file extension rtf.png rtf      Text-txt.svg txt


<poem>

Ogledalo

Naša punčka se spakuje, s šminko čez obraz čečka, ogledalo nadleguje, če bo kmalu »Miss sveta...« Če se boš zijala, sitna bolj in bolj, tudi ogledalu enkrat bo dovolj, takrat ogledalo ti bo pokazalo sliko male goskice! Vendar, ko je sama, vpije, da je dama!

V maminih visokih petah se spotika sem in tja, upa, da morda že jutri bo odrasla in gospa! Če se boš zijal, sitna bolj in bolj, tudi enkrat ogledalu bo dovolj, takrat ogledalo ti bo pokazalo sliko male kozice!

Kaj bi vedno spraševala, če si lepa ali ne, pojdi stran od ogledala, naveličano ti je! Če se boš zijala, sitna bolj in bolj, tudi ogledalu enkrat bo dovolj, takrat ogledalo ti bo pokazalo sliko male opice! Vendar, ko je sama, vpije, da je dama!