O miški in lisjaku

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Jump to navigation Jump to search
O miški in lisjaku
Spisano: Janja Vovk in Maja Milavec
Izdano: 118760704
Viri: 118760704
Dovoljenje: Green copyright.svg To delo je objavljeno s pisnim dovoljenjem avtorja, pod pogoji licence CreativeCommons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 3.0.
Stopnja obdelave: 25%.svg V tem besedilu je še veliko napak in ga je potrebno pregledati ali pa še ni v celoti prepisano.
Izvozi v formatu: EPUB silk icon.svg epub      Mobi icon.svg mobi      Pdf by mimooh.svg pdf      Farm-Fresh file extension rtf.png rtf      Text-txt.svg txt


O MIŠKI IN LISJAKU ilustriral Zvonko Čoh

Lisjak je zagledal miško, ki je pokukala iz luknje. »Miška, miška, zakaj imaš umazan nos?« je vprašal. A miška je zapela: »Grebla sem, grebla.« »Zakaj si grebla?« »Da sem si izgrebla luknjo.« »Zakaj si si izgrebla luknjo?« »Da se bom skrila pred teboj lisjak, lisjak!« Lisjak je stopil bližje in zaklical: »Miška, miška, jaz te bom ujel!« »Ne boš me ujel, ne boš me ujel!« »Prav kmalu te bom zgrabil.« »O, ne. Skrila se bom. V luknji imam sobico.«  »Prišel bom v tvojo sobico!« »A jaz bom skočila pod posteljico.« »Miška, miška, če boš hotela jesti, boš morala priti iz luknjice.« »O, ne,« je rekla miška. »V luknji imam shrambico. Ne bom, ne bom prišla iz luknjice.« Lisjak se je razjezil in skočil na luknjo. »Miška, miška, pazi se!« In je začel kopati. Grebel je, grebel, s smrčkom je rinil za miško -- a miške ni našel niti v sobici in niti v shrambici. Stekla je po rovu, zbežala skozi drugo luknjico in mu ušla.

Ruska ljudska