Juhe so se zlile na želvino glavo

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Jump to navigation Jump to search
Beli brezi Juhe so se zlile na želvino glavo
Z Arhilohom po Kikladih
Tomaž Šalamun
Oddajanje mleka na avtobus
Dovoljenje: Green copyright.svg To delo je objavljeno s pisnim dovoljenjem avtorja, pod pogoji licence CreativeCommons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 3.0.
Izvozi v formatu: EPUB silk icon.svg epub      Mobi icon.svg mobi      Pdf by mimooh.svg pdf      Farm-Fresh file extension rtf.png rtf      Text-txt.svg txt


<poem>Dimniki vzplujejo. On je Benjamin. On se najbolj kadi. Gol ležiš na obrnjeni kadi. Utekočinjen. Na hladilniku bi se strdil. Ko se morilec iz slasti potopi v karizmo, pozabi na detajle. Pozabi vrstni red. Udje začnejo dišati, česar ne razume. Optimalno je žrtev devet do deset, razporejenih v hladilnike, ki jih mora biti nekaj tudi v kleti. Kupljeni morajo biti na različnih krajih. Cegelci morajo biti zbrisani. Ko poješ ud umrlega ljubimca, začno zenice krožiti v rem gibih, kot ko so deklice videle Marijo. Slast ponovi gib oči, da so kot lutke. Zenice plujejo kot parniki v medu. Lučka v hladilniku se vžiga in ugaša. Veke postajajo težke. Vedno bolj gosto diši. Šotor iz lubja jem. Moje koleno se odtiskuje kot posmrtna maska.