Drag zajec

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Jump to navigation Jump to search
Drag zajec
Babica pripoveduje
Kristina Brenkova
Spisano: Mateja Fatur
Izdano: (COBISS)
Viri: BABICA PRIPOVEDUJE, ilustrirala Ančka Gošnik – Godec; izbrala in uredila Kristina Brenkova, (COBISS)
Dovoljenje: Green copyright.svg To delo je objavljeno s pisnim dovoljenjem avtorja, pod pogoji licence CreativeCommons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 3.0.
Izvozi v formatu: EPUB silk icon.svg epub      Mobi icon.svg mobi      Pdf by mimooh.svg pdf      Farm-Fresh file extension rtf.png rtf      Text-txt.svg txt


Drag zajec

Neka žena je prodala mesarju pitano svinjo in drugi dan je šla po denar. Dobila ga je, zavezala v robec, kot je navada pri kmečkih ljudeh, in šla domov. Ob poti pod gozdom je zagledala zajca ležati v snegu. - Ej, ta je pa zmrznil, je mislila žena. No, četudi si zmrznil, za pečenko boš dober! Pobrala je zajca, in ga zavila v robec, v katerem je imela denar. Nato je šla proti domu. Zajec pa ni bil zmrznjen, temveč le odrevenel od hudega mraza. Zdaj ko je bil zavit v robec, se je zajec ogrel, oživel in se premaknil. - Kaj pa je to? Mar je zajec živ? je pomislila žena. Hotela je robec razvezati, takrat pa brrrrr, zajec je skočil z robcem in denarjem vred in zbežal. Žena je bila ob denar, zajec pa še živi, če ga ni že ustrelil križevški šolnik.


Markovci v Prekmurju, zapisovalec neznan