Črnologar

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Pojdi na navigacijo Pojdi na iskanje

Ladislav Črnologar je doslej izdal sledeče knjige: Pot v življenje, Na gredi, Na drugem bregu, Triinosemdeset stopnic, Razstreljeni bog, Spoznati sebe, Rdečelasa lisica, Igra življenja, Sabotaža, Voluharji, Sla po strahu, Prodajalci megle, Iz knjig in knjige knjig, Visoka šola življenja, Utripajoča svetloba, Zgoščene misli, Saloma 1994 (nagrada radijskega odra iz Trsta), Mrvice življenja, Razstreljeni bog - radijska igra (nagrada sveta RTV), Kralj džungle, Recepti babice, Igra življenja, Tri povesti, Sreča. itd.

Ladislav Črnologar je eden izmed prvih (če ne celo prvi) pisatelj, ki je presedlal iz peresa in pisalnega stroja na osebni računalnik. Že v sredini osemdesetih let je uporabljal Amstradove računalnike, leta 1989 pa tudi že prvi PC računalnik, na katerega je prenesel večino del in ustvaril veliko novih.

Avtor dela iz svojih nekaterih miniaturnih knjig tudi različne izdelke. ki so ročno izdelani unikati in zelo primerni za darilo ali spominek, kot so obeski ali škatlice z vstavljenimi knjižicami in slikami lepot Slovenije - kapelice, katerih stranice so knjige, pa tudi prava ura, itd.

Radijski igri na zgoščenkah: Ladislav Črnologar je svoji nagrajeni radijski igri: Razstreljeni bog in Saloma 1994, zdaj, ko so potekle avtorske pravice izvajalcev, prenesel v elektronsko obliko in sicer na CD-je. Tako se ta zvrst lahko posluša doma na računalniku s CD pogonom ali na vseh drugih CD-avdio predvajalnikih.

Miniaturke - knjižice - največja še dovoljena velikost je 7x5 cm. kar je vidno na "male knjige"