Stran:Slomsek Apostolska hrana.djvu/206

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Pojdi na navigacijo Pojdi na iskanje
Stran ni lektorirana

198


pismo pravi, potoki žive vode iz njegoviga oserčja." Jan. 7, 37— 39. To pa je govoril od sv. Duha, kteriga prejmejo, kteri v Jezusa verjejo, ki se izlije z svojo gnado v serca naše. Tit. 3, 5. — Jezus nas je pekla odrešil ino nam

5. Nebesa odperl, ter nam v hiši svojga Oceta kraj pri­ pravlja. „Jaz sim vrata (nebeške). Ako kdo skuz me noter gre, bo zvelican,'1 Jezus govori. Jan. 10, 9. „Ne žalujte, so besede Jezusove, ne zapustim vas sirot. V hiši mojga Oceta je veliko prebivališ, grem vam prostor pripravit. Ino ko odi­ dem, ino vam mesto pripravim, bom spet prišel ino vas bom h sebi vzel, de bote tudi vi, kjer sim jaz." Jan. 14, 2—3. De si ne zajdemo ino praviga pota v nebesa ne zgu­ bimo , nam je poslal svetiga Duha, ki nas po namestnikah božjih uči, ino nas zmote ovarje. Ako je ravno Jezus v ne­ besih v svojim velicaslvi na desnici Oceta, je tudi per nas z svojo božjo pomocjo, kakor je obljubil, rekoc: „Glejte! jaz sim z vam vse dni do konca sveta." Mat. 28, 20. Tako Kristus svoje ljubi, ino jih ljubi do konca! Jan. 13, 1.

III.

Oh preljubi Jezus, odrešenik ino izvelicar naš! ali je mogoce, de bi kdaj pozabili, kaj si nam ti storil nas odre­ šit ino izvelicat?— Velicastno znamnje svetiga kniža, znamnje tvoje precudhe ljubezni ino tvojih brezštevilnih dobrot bodi nam živa prica, kako si nas ti ljubil, bodi nam ociten pre­ rok opominvaje nas. kako naj tudi mi tebe ljubimo. Na vsakim križi, ki v hiši na steni visi, na polji za potam stoji, alj se visoko na turni sveti, so zapisane izveličanske besede: „Tako je Bog svet ljubil, de je svojga edinorojeniga Sina dal.'" Jan. 3, 16. V znamnji svetiga križa je Kristus premagal ino nas odrešil, v tim znamnji bomo premagali tudi mi. Amen.