Wikivir:Posebna dovoljenja za objavo: Razlika med redakcijama

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
TadejM (pogovor | prispevki)
→‎Pritožbe: prek maila, varovanje zasebnosti
Vrstica 31: Vrstica 31:
== Pritožbe ==
== Pritožbe ==


Če avtor ni bil obveščen (ali pa so bile informacije, ki jih je dobil pomanjkljive) in je njegovo ime vseeno na tem seznamu, naj to sporoči na [[Pogovor o Wikiviru:Posebna dovoljenja za objavo|pogovorni strani]]. Za morebitne nevšečnosti se [[Wikivir:Splošno zanikanje odgovornosti|opravičujemo]], dela pa bomo takoj po prejetju pripombe izbrisali.
Če avtor ni bil obveščen (ali pa so bile informacije, ki jih je dobil pomanjkljive) in je njegovo ime vseeno na tem seznamu, naj to sporoči na naslov: '''permissions-sl <afna> wikimedia <pika> org'''. Za morebitne nevšečnosti se [[Wikivir:Splošno zanikanje odgovornosti|opravičujemo]], dela pa bomo takoj po prejetju pripombe izbrisali.


[[Kategorija:Posebna dovoljenja za objavo]]
[[Kategorija:Posebna dovoljenja za objavo]]

Redakcija: 22:44, 12. november 2012

Na tej projekti strani zbiramo posebna dovoljenja za objavo del še živečih avtorjev ali pa njihovih zakonitih dedičev.

Avtorji se strinjajo, da se njihova besedila (ali pa izbor le-teh) objavi na Wikiviru in, da so s tem dostopna vsakomur proti plačilu in se lahko razširjajo naprej, pod enakimi pogoji in z navedbo avtorja ter vira. Modifikacije (kot so krajšanje v odlomke) niso izključene (pojasnilo, celotni pogoji).

To pomeni, da lahko kdorkoli njihova besedila (ali izbor le teh) pretipka in vnese na Wikivir, ko je status dovoljenja preverjen in odobren. Pred objavo vseeno preverite tudi morebitno obstajanje materialnih pravic nad deli s strani založbe oz. o tem povprašajte avtorja.

Dodajanje novega dovoljenja

Če želite avtorja zaprositi za dovoljenje za objavo del, predlagamo, da mu pošljete že v naprej pripravljeno vzorčno pismo.

Če ste pridobili novo dovoljenje (ga še ni na nobenem seznamu, naj se ne podvajajo), ga za odobritev pošljite na naslov permissions-sl <afna> wikimedia <pika> org. Zahtevana je kopija (sken, fotokopija ali fotografija originala) pisnega dovoljenja. V samem sporočilu zaradi lažje kategorizacije obvezno navedite tudi za keterega avtorja in dela gre.

Seznam pisnih dovoljenj

Seznam pridobljenih pisnih dovoljenj do maja 2010 je arhiviran na podstrani Arhiv in je kot tak zaščiten pred urejanjem.

Vsa odobrena besedila do maja 2011 se nahajajo v kategoriji Posebna dovoljenja za objavo - OK, medtem ko so neodobrena v kategoriji Posebna dovoljenja za objavo - NE.

Od maja 2011 je v uporabi sitem OTRS. Seznam del objavljenih z dovoljenji shranjenimi na sistemu OTRS se nahaja tu, seznam avtorjev ki so dali soglasje za celoten opus pa še prihaja.

Pritožbe

Če avtor ni bil obveščen (ali pa so bile informacije, ki jih je dobil pomanjkljive) in je njegovo ime vseeno na tem seznamu, naj to sporoči na naslov: permissions-sl <afna> wikimedia <pika> org. Za morebitne nevšečnosti se opravičujemo, dela pa bomo takoj po prejetju pripombe izbrisali.