Stran:Baraga Slate jabelka.djvu/276: Razlika med redakcijama

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Pywikibot touch edit
 
(ni razlike)

Trenutna redakcija s časom 00:27, 8. avgust 2018

Stran je bila lektorirana

molitvah rekla: O Goſpod! proſim te, ne obrajtaj zlo nizh moje volje, ampak le tvoja preſveta volja, naj ſe v’ vſih rezheh sgodí; in proſim te, ſtori s’ mano tako, kakor je nar bolj tebi v’ zhaſt, in tebi dopadljivo.

»Veliko jih je, ki pravljo Goſpodu: Veſ ſe tebi dam bres vſiga perdershka; tode malo jih je, ki ſe mu sareſ popolnama dajo. Sakaj kdor ſe sareſ popolnama Bogu da, prejme radovoljno vſe, kar mu boshja previdnoſt poſhlje, in mu je vſe eno, zhe mu poſhlje terpljenje ali veſelje, shaloſt ali troſht, sanizhevanje ali zhaſt.« — Pravi ſ. Franziſhk ˛Salesi.

˛S. Vinzenz je bil sareſ prav popolnama v’ boshjo voljo vdan, ne le s’ beſedami, ampak v’djanji, in je to per vſaki perloshnoſti ſkasal. V’ vſih krajih in zhaſih, v’ vſih opravilih in peroshnoſtih, v’ shaloſti in v’ troſhtih, v’ bolesni in v’ sdravji, v’ mrasi in v’ vrozhini, v’ sanizheanji, v’ opravljanji in v’ preganjanji je bil smiam enak in sadovoljin, in ſe ni nikdar mozhno veſelil, in ſe ni nikdar shalil in pertoshil; sakaj v’ vſih rezheh je terdno veroval, de ſe nam nizh soper boshjo voljo in prevldnoſt sgoditi ne more. Sato ſe je reklo od njega: Goſpod Vinzenz je smiram Goſpod Vinzenz.

˛S. Franziſhka Fremiot je bila na ſvojih potih velikokrat v’ ozhitni nevarnoſti, ſvoje shivljenje sgubiti. In kadar je bila vpraſhana, zhe je v’ vſih ſvojih nevarnoſtih smiram saúpanje v’ Boga imela, de jo bo reſhil in ji shivljenje ohranil, je letá odgovor dala, ki je vredin naſhiga