Kako so Lemberžani globočino Drave merili

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Jump to navigation Jump to search
Kako so se Lemberažni v Trst vozili Kako so Lemberžani globočino Drave merili
Šaljive zgodbe o Lemberžanih
Niko Kuret
Kako so Lemberžani svinjo priganjali
Spisano: Katja Žnideršič
Izdano: (COBISS)
Viri: (COBISS)
Dovoljenje: Green copyright.svg To delo je objavljeno s pisnim dovoljenjem avtorja, pod pogoji licence CreativeCommons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 3.0.
Stopnja obdelave: 100 percent.svg To besedilo je pregledalo več urejevalcev in je brez tipkarskih in slogovnih napak.
Izvozi v formatu: EPUB silk icon.svg epub      Mobi icon.svg mobi      Pdf by mimooh.svg pdf      Farm-Fresh file extension rtf.png rtf      Text-txt.svg txt


Kako so Lemberžani globočino Drave merili

Nekateri Lemberžani so že videli Dravo, drugi pa še ne. Zato so se nekoč kar zares sprli, koliko je Drava globoka. Spoznali so pa pravi čas, da je prepir odveč in da je najboljše, če se prepričajo na mestu.

Odpravijo se torej proti Dravi in pridejo do mostu. Prvi se ustavi in vsi ostali z njim. Prvi si pljune v roke, se zavihti čez ograjo in se z rokami obesi nanjo, da prosto obvisi nad reko. Drugi stori prav tako, spleza po njem navzdol in se mu obesi za noge. Isto stori tretji in naslednji, dokler zadnji z nogami ne doseže Drave. Grom ti, to smo si pa dobro izmislili! Rečejo tisti, ki so ostali na mostu. Takrat pa zakliče prvi: "Počakajte malo, ne morem več zdržati, moram si spet pljuniti v roke! Rekši spusti ograjo in z glasnim štrbunkom popadajo vsi v deročo reko."

Pravijo, da so vsi utonili. Odistihmal Lemberžani niso več spraševali, koliko je Drava globoka.