Imena mož

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Jump to navigation Jump to search
Imena mož
anonimno
Od zbora Slovenije na Dunaji.
Spisano: Kmetijske in rokodelske novice, let. 6, št. 24 (14.6.1848)
Viri: [1]
Dovoljenje: PD-icon.svg To delo je v  javni lasti, ker so avtorske pravice potekle.
Po Zakonu o avtorskih in sorodnih pravicah (59. člen) trajajo avtorske pravice še 70 let po avtorjevi smrti.
Za anonimna in psevdonimna dela (kadar ni mogoče nedvoumno ugotoviti avtorja) trajajo 70 let po zakoniti objavi dela (61. člen).
Stopnja obdelave: 75%.svg To besedilo je v celoti pregledano, vendar se v njem še najdejo posamezne napake.
Izvozi v formatu: EPUB silk icon.svg epub      Mobi icon.svg mobi      Pdf by mimooh.svg pdf      Farm-Fresh file extension rtf.png rtf      Text-txt.svg txt


Iména mož, kteri se podpisanimu zboru pripravni zdêjo, v slovenskih krajih Krajnskiga, Koroškiga, Štajarskiga in primorskiga poglavarstva za poslance na Dunajski zbor izvoljeni biti. Tega pa s tem nočemo reci, de bi še več druzih pripravnih mož na Slovenskim ne bilo, kterih pa mi ne poznamo. Po naših mislih in vednosti se zamorejo, tile priporočiti: gosp. Ambrož Miha, komisár v Smeledniku, Dr. Bleiweis v Ljubljani, Caf Oroslav, kaplan v Fravhajmu pri Marburgu, Dr. Cebal Jakob, fiskalni adjunkt v Terstu, Ciringer Jernej, kaplan pri sv. Urbanu pri Ptujim, Cerer Janez, uradnik velike colnije v Terstu, Dr. Čuček na Ptujim, Dr. Matija Dolenc na Dunaji, Doliner Janez, svetovavec kupčijske in menične sodnije, Dominikus, rentmašter pri Sekavski grajšini pri Lipnici, Filip Leopold, tajnik deželniga poglavarstva v Terstu, Galle Franc, grajšak v Ljubljani, Gornik poštar v Celji, baron Grimšič Friderik, kresijski poglavar v Pizini, Hladnik Janez, doktorand na Dunaji, Dr. Viktor Hradecki v Ljubljani, žlahtni Jäger Janez, posestnik v Trajbergu na Štajarskim, Kojnšek profesor v Celji, Dr. Kozler Jožef v Gorici, Dr. Krajnc v Gradcu, Kreft Anton, kaplan v Radgoni, vitez Kreicberg Friderik, c. k. svetovavec deželniga poglavarstva v Ljubljani, Dr. Krobath Blaže v Ljubljani, Dr. Magdič Franc v Ormožu, Majer Matija, kaplan v Žabnici na Koroškim, Matjašič Juri, profesor v Marburgu, Mažgon avskultant v Gorici, Dr. Miklošič Franc na Dunaji, Muršeč Jožef, profesor v Gradcu, Dr. Orel Jožef v Ljubljani, Orožen Balant, kaplan v Bilstajnu, Dr. Pongrac v Slovenski Bistrici, Paveš Ludevik, c. k. kameralni svetovavec v Terstu, Dr. Janez Pogačar, profesor v Ljubljani, Pothorn Janez, popirfabrikant v Račah, žlahtna Šeuchenstuel Jožef in Šivichofen Janez, svetovavca c. k. mestne in deželne sodnije v Ljubljani, žlahtni Šivichofen Jožef, c. k. kresijski komisár v Gorici, Šönwetter, oskerbnik grajšine minoritov v Petavi, Selak mestne gosposke svetovavec v Terstu, Sirk rihtar v Slovenski Bistrici, milostljivi Lavantinski škof in knez Anton Martin Slomšek, Strah Juri, oskerbnik v Loki poleg Zidaniga mosta, Dr. Steiner na Dunaji, Taler posestnik v Tajnah pri Celjovcu, Terstenjak Martin, kaplan na Ptujim, Verné Miha, stolni prošt v Terstu, Vertovc Matija, fajmošter v Št. Vidu poleg Ipave, Vesel Janez (Koseški) kameralni svetovavec v Terstu, milostljivi knez in škof Ljubljanski Anton Alojz Wolf, Volf komisár v Pragvaldu, Stanko Vraz, tajnik matice v Zagrebu, Zavinšek, grajšak v Metliki, Dr. Zupan v Gradcu, Dr. Zupanc na Dunaji in gosp. Železnikar tehant na Ospim v Istríi.