Brad Gooch

Iz Wikivira, proste knjižnice besedil v javni lasti
Jump to navigation Jump to search
Brad Gooch
Table
Tomaž Šalamun
Dovoljenje: Green copyright.svg To delo je objavljeno s pisnim dovoljenjem avtorja, pod pogoji licence CreativeCommons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 3.0.
Izvozi v formatu: EPUB silk icon.svg epub      Mobi icon.svg mobi      Pdf by mimooh.svg pdf      Farm-Fresh file extension rtf.png rtf      Text-txt.svg txt


Tele so zaplombirali v nova vrata, da ni dol padlo.
Dvignili so ga za vrat kot mačko in ga zaplombirali kake deset centimetrov nad tlemi. Hočem reči, noge so bile deset centimetrov nad tlemi. Potem je prišla nova generacija, ki je obvladovala stenografijo drobnih živali, ki se blestijo kot kamni v prstanih polni gracije. Bleščati se ali blesteti. Hrustati je začelo proti srcu. Odre so naštimali na pritisk. Jaz sem odkril Bunny Lang s traki. Vedno se je zagrizovala v moje luči, njeni lasje, njena eksuberanca, njeno epsko kopanje v banji. Ampak nikoli je nisem videl. Nikoli si je nisem zares predstavljal, ker je umrla že zdavnaj. Potem pride Brad Gooch. Lep fant, mlad, s kravato, z živimi očmi, živim pripovedovanjem, tako da imajo Slovenci polno osebnih štrikcev, ki jim plapolajo na strehi sveta.